Η Αίγινα

Το κεντρικό λιμάνι της Αίγινας βρίσκεται σε απόσταση 18 ναυτικών μιλίων από το λιμάνι του Πειραιά. Η παραλία της Αίγινας με τα γραφικά κτήρια, τις παραδοσιακές βάρκες, τα ιππήλατα αμαξίδια αποτελεί την "πρόσοψη" μόνο, ενός νησιού με μεγάλη ιστορία, πολιτισμό, πλούσια λαογραφία και πάνω από όλα ένα καταφύγιο ξεκούρασης και ηρεμίας κοντά στον Πειραιά και την Αθήνα. Αυτός είναι και ο λόγος που το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο προσπαθεί καθημερινά να εκσυγχρονίζει τις υπηρεσίες του, βελτιώνοντας διαρκώς τις υλικοτεχνικές του υποδομές. Η διατήρηση της φυσιογνωμίας του κεντρικού λιμένα της Αίγινας, αλλά και των άλλων λιμανιών του νησιού, μαζί με την εξυπηρέτηση των εκατοντάδων χιλιάδων επισκεπτών αποτελούν τα δύο σημεία αναφοράς της στρατηγικής μας οργάνωσης.

Ο επισκέπτης της Αίγινας θα έχει την ευκαιρία να θαυμάσει κτήρια όπως το Κυβερνείο, το Εϋνάρδειο, το Καποδιστριακό Ορφανοτροφείο, το Μητροπολιτικό Ναό που μαρτυρούν τον κεντρικό ιστορικό ρόλο του νησιού στη δημιουργία, την οργάνωση και τη διοίκηση του Νέου Ελληνικού Κράτους.

Ο μεγαλοπρεπής Ναός της Αφαίας στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας, με τις εξαιρετικές παραλίες και το ασύγκριτου κάλους φυσικό τοπίο, ο λόφος της Κολόνας με τον Ναό του Απόλλωνα κοντά στο κεντρικό λιμάνι της Αίγινας, μεταφέρουν γρήγορα στον επισκέπτη στην ατμόσφαιρα της αρχαιοελληνικής ιστορίας του νησιού, με τις τέχνες, τον πολιτισμό και την οικονομία σε πλήρη ακμή.

Αλλά και μεταγενέστερα η Αίγινα αποτέλεσε πότε τον αγαπημένο προορισμό και πότε την μόνιμη κατοικία, όπως και σήμερα άλλωστε μεγάλων προσωπικοτήτων της τέχνης όπως ο Νίκος Καζαντάκης, ο Γιάννης Μόραλης, ο Χρήστος Καπράλος και άλλοι.

Η ενδοχώρα με την μεγάλη ποικιλομορφία της θα αποτελέσει μία ευχάριστη έκπληξη για τον επισκέπτη: η Παλαιοχώρα ο "Νησιωτικός Μυστράς", το Όρος και η γύρω περιοχή, ο Ελαιώνας αποτελούν λίγους μόνο από τους προορισμούς της. Το γραφικό ψαροχώρι της Πέρδικας με την ιδιαίτερη φυσιογνωμία του, η Σουβάλα με την όμορφη ακτογραμμή της και η Αγία Μαρίνα που αποτελεί το μεγαλύτερο τουριστικό θέρετρο του νησιού θα σας κρατήσουν δέσμιους με τις ομορφιές τους.

Η Αίγινα είναι κοντά, είναι πανέμορφη και σας περιμένει να την ανακαλύψετε. Ο Κεντρικός Λιμένας της Αίγινας αποτελεί την κύρια πύλη του νησιού και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο φροντίζει για την εύρυθμη λειτουργία της και την οργάνωση της.